Our News

Our News

0 mins read

Η Νεα Πολιτικη Αποσκευων Της Ryanair Απο Τον Νοεμβριο Θα Μειωσει Το Κοστος Παραδοτεων Αποσκευων Και Τον Χρονον Επιβιβασης

Μονο Οι Επιβατες Με Προτεραιοτητα Μπορουν Να Μεταφερουν Δωρεαν Δυο Αποσκευες Στην Καμπινα Των Επιβατων

 Επιβατες Χωρις Προτεραιοτητα Μπορουν Να Μεταφερουν Δωρεαν Μια (Μικρη) Αποσκευη Στην Καμπινα Των Επιβατων

(60% Των Πελατων Της Ryanair Δεν Θα Επηρεαστουν)

Η Ryanair σήμερα (23 Αυγ) ανακοίνωσε τα σχέδια της για τη μείωση του κόστους από 1η Νοεμβρίου, για τη μεταφορά παραδοτέων αποσκευών σε € / £ 8 x10kg (σήμερα € / £ 25 x20kg) και τη μείωση του πλήθους των δωρεάν αποσκευών, παραδοτέων στην πύλη, που έχει προκαλέσει καθυστερήσεις, ως εξής:

– Οι επιβάτες με προτεραιότητα (30% αυτή τη στιγμή), θα συνεχίσουν να μεταφέρουν δωρεάν 2 αποσκευές στην καμπίνα των επιβατών (1 x 10 κιλά με ρόδες και μια μικρή αποσκευή).

– Οι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα θα μπορούν να μεταφέρουν δωρεάν μόνο 1 μικρή αποσκευή στην καμπίνα των επιβατών από την 1η Νοεμβρίου.

– Εφόσον οι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιθυμούν να μεταφέρουν μια δεύτερη μεγαλύτερη αποσκευή με ρόδες μπορούν να αγοράσουν μια χαμηλής τιμής παραδοτέα αποσκευή έως 10 κιλά για €/£8 κατά την κράτηση (αυτή τη στιγμή η 20 κιλών αποσκευή κοστίζει €/£25).

– Όλοι οι επιβάτες με παραδοτέα αποσκευή μπορούν να αλλάξουν την κράτηση τους από €/£25 x20 κιλά αποσκευή σε μια χαμηλότερης τιμής €/£8 x10 κιλά.

– Η νέα πολιτική θα έχει ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2018 για όλες τις κρατήσεις που έγιναν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

Το 60% των επιβατών της Ryanair δεν θα επηρεαστεί από αυτήν την αλλαγή στην πολιτική αποσκευών καθώς το 30% των επιβατών αγοράζει ήδη την προτεραιότητα και το 30% ταξιδεύει μόνο με μία δωρεάν (μικρή) αποσκευή στην καμπίνα των επιβατών. Η Ryanair αναμένει ότι από το υπόλοιπο 40% των πελατών (μη προτεραιότητας) που επηρεάζονται από αυτή τη νέα πολιτική, οι περισσότεροι είτε θα στραφούν στην προτεραιότητα επιβίβασης είτε θα στραφούν προς το ταξίδι μόνο με 1 δωρεάν (μικρή) τσάντα μεταφοράς και άλλοι θα αγοράσουν χαμηλότερο κόστος 10kg τσάντα ελέγχου.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

“Από την 1η Νοεμβρίου 2018 αλλάζουμε την πολιτική των αποσκευών μας και πλέον η οικονομική αποσκευή των 10 κιλών θα μειώσει τις καθυστερήσεις κατά την επιβίβαση και την πτήση. Οι επιβάτες με προτεραιότητα θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την δωρεάν μεταφορά 2 αποσκευών στην καμπίνα των επιβατών. Όλοι οι υπόλοιποι πελάτες (μη προτεραιότητας), θα μπορούν να μεταφέρουν δωρεάν μια (μικρή) αποσκευή και όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν μια δεύτερη μεγαλύτερη παραδοτέα αποσκευή 10 κιλών μπορούν να την αγοράσουν από €/£8 κατά την κράτηση. 

Η νέα αυτή πολιτική θα επιταχύνει την επιβίβαση και θα μειώσει τις καθυστερήσεις των πτήσεων. Το 60% το επιβατών δεν θα επηρεαστεί από τις αλλαγές αυτές και αναμένουμε ότι το υπόλοιπο 40% των επιβατών είτε θα αγοράσει την προτεραιότητα επιβίβασης ή την παραδοτέα αποσκευή 10 κιλών είτε θα επιλέξει να ταξιδέψει δωρεάν με μόνο μια (μικρή) αποσκευή όπως κάνει ήδη το 30% των επιβατών.”

1. Γιατί η Ryanair αλλάζει την πολιτική των αποσκευών καμπίνας επιβατών;

Προσπαθούμε να εξαλείψουμε την πάραδοση των αποσκευών στην πύλη και να μειώσουμε τις καθυστερήσεις κατά την επιβίβαση και την πτήση.

2. Πότε θα τεθεί σε ισχύ η νέα πολιτική;

Η νέα πολιτική θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου στην πύλη και για κρατήσεις που θα γίνουν από 1η Σεπτεμβρίου 2018.

3. Σε τι διαφέρει η νέα από την παλαιά πολιτική αποσκευών καμπίνας επιβατών;

Σύμφωνα με την παλαιά πολιτική όλοι οι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα μπορούσαν να μεταφέρουν 1 (μικρή) αποσκευή και 1 μεγαλύτερη (με ρόδες) αποσκευή δωρεάν.

Η μεγαλύτερη αποσκευή παραδιδόταν στην πύλη, έπερνε ταμπελάκι, και αποθηκευόταν (δωρεάν) στον θάλαμο αποσκευών του αεροσκάφους. Αυτό οδήγησε σε καθυστερήσεις καθώς έπρεπε να μπουν ταμπέλες σε έως και 120 αποσκευές και δεν επέτρεψε να ολοκληρώνεται η διαδικασία άφιξης/αναχώρησης σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Από τον Νοέμβριο, οι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα θα μπορούν να μεταφέρουν 1 δωρεάν (μικρή) αποσκευή – δεν θα μπορούν να μεταφέρουν δωρεάν δεύτερη αποσκευή στην πύλη.

Μόνο οι επιβάτες με προτεραιότητα θα μπορούν να συνεχίσουν να μεταφέρουν 2 δωρεάν αποσκευές στον θάλαμο επιβατών (1 μικρή + 1 με ρόδες).

4. Τι θα ισχύει για τους επιβάτες που έχουν ήδη κάνει κράτηση πριν την 1η Σεπτεμβρίου για ταξίδι από 1η Νοεμβρίου και μετά;

Η νέα πολιτική αποσκευών θα έχει ισχύ για όλους όσους ταξιδεύουν από την 1η Νοεμβρίου.

Οι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα που έκαναν κράτηση πριν την 1η Σεπτεμβρίου για ταξίδι μετά την 1η Νοεμβρίου, θα μπορούν να αγοράσουν είτε προτεραιότητα με €/£8* είτε μια παραδοτεά αποσκευή έως 10 κιλών με  €/£10* είτε να ακυρώσουν την κράτηση τους κα να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

*(τιμή για αγορά μετά την κράτηση)

5. Ποιες είναι η διαστάσεις της μικρής αποσκευής;

Αυξήσαμε το μέγεθος της δωρεάν μικρής αποσκευής θαλάμου επιβατών κατά παραπάνω από 40%, από 35 x 20 x 20εκ (14,000 εκ³) σε 40 x 20 x 25εκ (20,000 εκ³).

Σχεδόν διπλασιάσαμε το μέγεθος του ειδικού πλαισιού μέτρησης της μικρής αποσκευής (baggage sizer) από 35 x 20 x 20εκ (14,000 εκ³) σε 42 x 20 x 30εκ (25,200 εκ³) ώστε να επιτρέψουμε αποσκευές καμπίνας επιβατών που είναι σημαντικά (+25%) μεγαλύτερες από το επιτρεπτό όριο. (δείτε το παρακάτω διάγραμμα)

6. Τι θα ισχύει αν δεν χωρέσει η ‘μικρή’ μου αποσκευή στο ειδικό πλαίσιο μέτρησης (baggage sizer);

Εφόσον η μικρή αποσκευή των επιβατών χωρίς προτεραιότητα δεν χωρέσει στο νέο ειδικό πλαίδιο μέτρησης (baggage sizer) τότε η αποσκευή τους είναι περισσότερο από 25% μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο. Θα πρέπει να πληρώσουν το κόστος για αγορά αποσκευής στην πύλη το οποίο είναι €25 και να μεταφερθεί η αποσκευή τους στον θάλαμο αποσκευών, αφού προστεθεί η ταμπέλα αναγνώρισης. (δείτε την ερώτηση 5).

7. Έχετε αυξήσει το κόστος προτεραιότητας επιβίβασης;

Όχι, το κόστος προτεραιότητας επιβίβασης παραμένει μόνο €/£6.

8. Γιατί κάποιος να πληρώσει €/£8 για να μεταφέρει μια αποσκευή 10 κιλών στο θάλαμο επιβατών ενώ μπορεί να αγοράσει προτεραιότητα επιβίβασης με €/£6;

a. Γιατί οι επιβάτες πιθανόν να θέλουν να παραδόσουν μια αποσκευή 10 κιλών με €/£8 αντί να αγοράσουν  20 κιλά αποσκευή με €/£25

b. Γιατί κάποιοι επιβάτες μπορεί να μη θέλουν να μεταφέρουν μια μεγαλύτερη αποσκευή κατά τον έλεγχο του αεροδρομίου

9. Η νέα πολιτική έχει σκοπό να μειώσει τις καθυστερήσεις ή να παράξει κέρδος;

Αποκλειστικά να μειώσει τις καθυστερήσεις.

Πιστεύουμε επίσης ότι οι μεγαλύτερες αποσκευές θα πρέπει να αγοράζονται επιπλέον όταν η μέση τιμή του εισιτηρίου μας είναι κάτω των  €40.

Δεν περιμένουμε να βγάλουμε περισσότερα χρήματα. Κάθε αύξηση στην προτεραιότητα και τις παραδοτέες αποσκευές 10 κιλών θα ισοσκελίζεται με τους πελάτες που δεν αγοράζουν πλέον παραδοτέες αποσκευές 20 κιλών (€/£25) αλλά θα αγοράζουν τις πιο οικονομικές των 10 κιλών ( €/£8) και πολλοί άλλοι θα ταξιδέψουν μόνο με μια μικρή (δωρεάν) αποσκευή.

10. Πως μπορείτε να λέτε ότι το 60% των επιβατών δεν θα επηρεαστεί;

Το 30% των επιβατών αγοράζει ήδη προτεραιότητα επιβίβασης και το 30% ήδη ταξιδεύει με μόνο 1 (δωρεάν) μικρή αποσκευή καμπίνας επιβατών. 

Μόνο το 40% των επιβατών δεν αγοράζει προτεραιότητα επιβίβασης και μεταφέρει την δεύτερη μεγαλύτερη αποσκευή δωρεάν στην πύλη. Αναμένουμε οτί αυτοί οι επιβάτες θα έχουν επιλογές στην αγορά αποσκευών ανάλογα με το είδος του ταξιδιού που κάνουν.

11. Που αποθηκεύονται οι μικρές αποσκευές στον θάλαμο επιβατών;

Οι μικρές αποσκευές πρέπει να μπορούν να χωρέσουν στο κάθισμα κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα.

12. Πόσες αποσκευές με ρόδες μπορούν να χωρέσουν στην καμπίνα των επιβατών; 

Περίπου 100 αποσκευές με ρόδες μπορούν να χωρέσουν στον θάλαμο πάνω από τα καθίσματα, ο οποίος εξυπηρετεί με άνεση τους επιβάτες με προτεραιότητα.

13. Τι ισχύει αν παραπάνω από 100 επιβάτες αγοράσουν προτεραιότητα επιβίβασης;

Δεν είναι δυνατόν να αγοράσουν προτεραιότητα επιβίβασης πάνω από 95 από τους 189 επιβάτες της κάθε πτήσης.

14. Τι ισχύει για τα βρέφη; Μπορούν οι γονείς να μεταφέρουν ακόμα μια επιπλέον αποσκευή αλλαγής;

Ναι, μια μικρή (5 κιλά) βρεφική αποσκευή μπορεί να μεταφερθεί δωρεάν από επιβάτες που ταξιδέουν με βρέφος. (κάθε παιδί κάτω των 2 ετών)

15. Tι ισχύει για επιβάτες με άδεια μεταφοράς ιατρικού εξοπλισμού;

Ιατρικός εξοπλισμός μπορεί ακόμα να μεταφερθεί στην καμπίνα των επιβατών δωρεάν κατόπιν ελέγχου από το ειδικό προσωπικό μας. 

16. Γιατί δεν κάνετε την αποσκευή των 10 κιλών δωρεάν στο check in αν οι αποσκευές στην πύλη είναι το πρόβλημα; 

Αυτό απλά θα μετέφερε τις καθυστερήσεις από την πύλη στο check in desk.

Δεν επιθυμούμε την δημιουργία ουράς αναμονής για τους επιβάτες στο check in desk.

Πιστεύουμε ότι οι παραδοτέες αποσκευές είναι μια υπηρεσία την οποία οι πελάτες είτε θα αγοράσουν είτε θα αποφύγουν.

17. Τι ισχύει αν οι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα μεταφέρουν στην πύλη μια αποσκευή με ρόδες και δεν έχουν αγοράσει την υπηρεσία από πριν; 

Θα χρεωθούν στην πύλη το κόστος των €/£25 και η αποσκευή τους θα τοποθετηθεί στον θάλαμο αποσκευών του αεροσκάφους.

18. Μήπως πρόκειται για ακόμα μια κρυφή/ύπουλη χρέωση της Ryanair;

Όχι, η αλλαγή απλοποιεί την πολιτική των αποσκευών μας και βελτιώνει την εμπειρία επιβίβασης και την ακρίβεια στους χρόνους αναχώρησης/άφιξης για όλους τους επιβάτες.

Οι τιμές των εισιτηρίων της Ryanair μειώθηκαν κατά 4% και φέτος ώστε όλοι οι πελάτες μας να εξοικονομήσουν χρήματα. Όλες οι επιπλέον χρεώσεις είναι ξεκάθαρες στην ιστοσελίδα μας. Η Ryanair δεν έχει κρυφές χρεώσεις – το κόστος όλων των επιπλέον υπηρεσίων είναι ορατό πριν την κράτηση και απαιτούν την συμφωνία των πελατών για την προσθήκη αυτών στην κράτηση.

19. Πόσα χρήματα θα βγάλετε από την νέα αυτή πολιτική;? 

– Τίποτα.

– Αναμένουμε ότι οι περισσότεροι επιβάτες θα επιλέξουν την οικονομική παραδοτέα αποσκευή των €/£8 έναντι των παραδοτών  αποσκευών των  €/£25.

– Η πτώση των εσόδων θα ισοσταθμιστεί από τους επιβάτες που θα επιλέξουν την προτεραιότητα επιβίβασης. Οι πελάτες με προτεραιότητα επιβίβασης θα φθάνουν το μέγιστο όριο σε πτήση.

– Περισσότεροι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης θα ταξιδεύουν με 1 (μικρή) αποσκευή καμπίνας επιβατών.

 

Ο σκοπός της αλλαγής στην πολιτική είναι να βελτιωθεί η ακρίβεια στις αφίξεις/αναχωρήσεις και να μειωθεί η καθυστέρηση κατά την επιβίβαση.

Related News

  • RYANAIR LAUNCHES PRAGUE – PAPHOS & KOSICE ROUTES

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (1st August) celebrated the first flight from Prague to Paphos, while on Monday (3rd August) it will launch a twice weekly service to Kosice, both as part of its extended Summer 2020 schedule.

    To celebrate its new routes, Ryanair has launched a seat sale with fares from 729 Kc for travel to Kosice and from 759 Kc to Paphos, both until the end of October, which must be booked by Wednesday (5th August), only on the Ryanair.com website.

  • RYANAIR LAUNCHES PRAGUE – PAPHOS & KOSICE ROUTES

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (1st August) celebrated the first flight from Prague to Paphos, while on Monday (3rd August) it will launch a twice weekly service to Kosice, both as part of its extended Summer 2020 schedule.

    To celebrate its new routes, Ryanair has launched a seat sale with fares from 729 Kc for travel to Kosice and from 759 Kc to Paphos, both until the end of October, which must be booked by Wednesday (5th August), only on the Ryanair.com website.