Our News

Our News

5 mins read

Ryanair Lansează Parteneriatele De Mediu Din 2019

Ryanair, compania aeriană Nr. 1 a Europei, a lansat astăzi, 7 martie, parteneriatele sale internaționale de mediu pentru 2019, susținând First Climate (Uganda), Renature Monchique, Irish Whale & Dolphin Group, respectiv Native Woodland Trust, prin donațiile voluntare ale clienților pentru amprenta de carbon.

 

First Climate, partenerul de mediu– Ryanair susține campania First Climate de diseminare a sobelor de gătit eficiente din punct de vedere energetic în Uganda. First Climate susține organizațiile din sectoarele private și publice în atingerea obiectivelor lor sustenabile și de climat. Ryanair se angajează să susțină proiectul First Climate prin programul său de donații voluntare pentru emisiile de carbon, suportate de clienți.

 

Renature Monchique– Un proiect de replantare a copacilor în regiunea Monchique din Algarve, care a fost afectat de cele mai mari incendii de pădure din Europa în 2018. Ryanair colaborează cu Renature Monchique, care lucrează la restaurarea ecosistemului cheie și a solului afectat, susținând diverse inițiative prin donațiile voluntare pentru emisiile de carbon.

 

Irish Whale & Dolphin GroupIWDG group este dedicat conservării balenelor, delfinilor și marsuinilor. Ryanair va lucra împreună cu IWDG pentru inițiative cheie și campanii de conservare derulate pe parcursul anului, susținând acest parteneriat respectabil prin programul său de donații voluntare din partea clienților pentru emisiile de carbon.

 

Native Woodland Trust – Organizație irlandeză non-profit, focusată în prezervarea și restaurarea pădurilor din Irlanda. Ryanair va susține Native Woodland Trust, prin programul său de donații voluntare din partea clienților pentru emisiile de carbon, care vor dezvolta pădurile din Irlanda prin intermediul a diverse proiecte în 2019.

 

Ryanair’s Chief Marketing Officer, Kenny Jacobs said:

 

“Suntem încântați să anunțăm primii noștri parteneri de mediu și să susținem patru proiecte formidabile din Europa și Africa. Mai mult de un milion de euro vor fi donați din partea clienților și a Ryanair pentru partenerii noștri – First Climate din Uganda; Renature Monchique din Portugalia; Irish Whale & Dolphin Group și Native Woodland Trust din Irlanda.

 Noi, cei de la Ryanair, suntem dedicați minimizării impactului pe care îl avem asupra mediului. Deja suntem cea mai verde companie aeriană a Europei, operând cea mai tânără flotă (o vârstă medie de șase ani) cu cel mai ridicat procent de încărcare. Cu aceste ultime inițiative continuăm să fim deschizători de drumuri, și încurajăm clienții să susțină aceste parteneriate extraordinare prin donații pentru contribuția la emisia de carbon atunci când își rezervă zborurile pe pagina web Ryanair.com.”

 

Jochen Gassner, CEO First Climate, a spus:

 

“Fără angajarea voluntară a sectorului privat, obiectivul Acordului de la Paris de a ține încălzirea globală sub 2°C, este de neatins. Prin urmare salutăm dedicația Ryanair și a clienților săi pentru atenuarea schimbărilor climatice și le suntem foarte recunoscători pentru susținerea proiectului nostru de protecție climatică din Uganda. Prin distribuirea sobelor eficiente energetic, proiectul ajută familiile să diminueze consumul de carburant, lemn și cărbune și ajută cauzele care luptă împotriva defrișărilor. Este certificat Gold Standard, evidențiind beneficiile excepționale ale acestui proiect de reducere a emisiilor și contribuția sa pentru o dezvoltare sustenabilă pe pământ.”

 

Din partea Renature Monchique, Președintele GEOTA, Marlene Marques, a declarat:

“Această dedicație din sectorul privat oferă oportunitatea societății civile de a susține restaurarea habitatelor forestiere unice din locurile devastate de incendiile de vegetație din Monchique, în Algarve, Portugalia. Renature Monchique va ajuta la restaurarea ‘peisajelor culturale’ din această regiune, o importantă destinație turistică națională și internațională.

Așadar sălutăm implicarea Ryanair și a pasagerilor săi pentru susținerea acestei inițiative, iar noi vom returna aceste habitate vitale pentru regiune, nu doar pentru speciile care înfloresc în aceste habitate, dar și prin returnare vegetației pământurilor sălbatice, a pădurilor și râurilor care alcătuiesc acest loc cultural important. Prin această implicare Ryanair mai susține consiliul local în atingerea reglementărilor Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite, prin prevenirea degradării ulterioare a solului și susținerea eforturilor de atenuare a schimbărilor climatice prin sechestrarea carbonului prin plantarea de copaci.”

Dr Simon Berrow, IWDG CEO, a arătat:

 

“Balenele și delfinii sunt prădători de top, iar sănătatea lor reflectă sănătatea oceanelor noastre. Suntem incredibil de norocoși să avem o diversitate de specii de balene și delfini în apele irlandeze, incluzând balene mari așa ca balena cu înotătoare și balena cu cocoașă. IWDG este dedicată în protejarea acestor specii și a habitatului lor natural, iar pentru a atinge acest obiectiv trebuie să avem o înțelegere mai bună despre cum aceste animale folosesc apele irlandeze. Proiectul WhaleTrack Ireland, susținut de Ryanair ne va permite să mobilizăm o rețea de membri IWDG, cercetători de balene și cetățeni savanți din întreaga insulă a Irlandei pentru a monitoriza mișcările balenelor, pentru a identifica amenințările și le va permite oamenilor din Irlanda să simtă experiența aflării în preajma acestor creaturi magnifice.

 Cu susținerea Ryanair ne vom strădui ca apele irlandeze să rămână sanctuarul balenelor și să putem crea un ecosistem mai sănătos atât pentru speciile marine cât și pentru comunitățile de coastă.”

 

 

Jim Lawlor, directorul Native Woodland Trust, a declarat:

 

“Native Woodland Trust se bazează mult pe sponsorizările corporate și donațiile publice pentru o mare parte din venitul nostru – peste 95% în unii ani. În schimb, protejăm șapte rezervații de păduri din Irlanda, cu mai multe devenind disponibile în viitorul apropiat. Aceste rezervații oferă facilități pentru comunitățile locale, timp în care protejează fauna sălbatică, rară și pe cale de dispariție. Evenimentele noastre accesibile pentru public adună oamenii împreună, oferind activități sociale pentru mulți indivizi izolați – cu aer proaspăt și activități sănătoase incluse!

 Suntem foarte recunoscători Ryanair pentru că ne-a ales partener de mediu pentru 2019 și clienților săi pentru că ne permit să continuăm acest proiect unic care va ajuta la protejarea faunei sălbatice pe cale de dispariție prin donarea contribuțiilor clienților pentru emisiile de carbon.”

Related News

  • RYANAIR LAUNCHES PRAGUE – PAPHOS & KOSICE ROUTES

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (1st August) celebrated the first flight from Prague to Paphos, while on Monday (3rd August) it will launch a twice weekly service to Kosice, both as part of its extended Summer 2020 schedule.

    To celebrate its new routes, Ryanair has launched a seat sale with fares from 729 Kc for travel to Kosice and from 759 Kc to Paphos, both until the end of October, which must be booked by Wednesday (5th August), only on the Ryanair.com website.

  • RYANAIR LAUNCHES PRAGUE – PAPHOS & KOSICE ROUTES

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (1st August) celebrated the first flight from Prague to Paphos, while on Monday (3rd August) it will launch a twice weekly service to Kosice, both as part of its extended Summer 2020 schedule.

    To celebrate its new routes, Ryanair has launched a seat sale with fares from 729 Kc for travel to Kosice and from 759 Kc to Paphos, both until the end of October, which must be booked by Wednesday (5th August), only on the Ryanair.com website.