RYANAIR SALUTĂ INJONCȚIUNEA ÎMPOTRIVA SKYSCANNER

16 Jan 2020

Ryanair, compania aeriană Nr. 1 a Europei, a salutat astăzi, 16 ianuarie, decizia judecătorilor Curții din Hamburg de a da dispoziții provizorii împotriva Skyscanner – care operează pagina web Skyscanner.de pentru:

  • Afișarea ilegală a tarifelor Ryanair, cu marcare ascunsă, care prezintă tarife mai mari decât cele disponibile pe Ryanair.com.
  • Afișarea costului total al zborului fără a prezenta comisionul Skyscanner.
  • Afișarea unui tarif mai mare decât cel perceput de Ryanair pentru bagajul înregistrat.
  • Mai mult, dispozițiile provizorii interzic website-ului Skyscanner să furnizeze adrese de email false ale pasagerilor către Ryanair

Ryanair a fost angajat în mai multe cazuri legale în Europa împotriva website-urilor de tip “screenscraper” pentru a preveni consumatorii de la a fi înșelați, de a le fi atribuite tarife adiționale inutile, și de a se asigura că Ryanair deține datele de contact corecte, pentru a le asigura consumatorilor o informare corectă legată de zborul lor.

Multe dintre aceste website-uri continuă să creeze probleme pentru clienții Ryanair și/sau refuză/eșuează să transmită mai departe informații vitale, către consumatori și Ryanair, în legătură cu probleme ca schimbarea zborurilor, check-in online, asistență specială solicitată și informații de contact, care a rezultat în zboruri ratate și probleme repetate pentru consumatori.

Kenny Jacobs, Ryanair, a declarat:

“Salutăm injoncțiunile Curții din Hamburg care va ajuta la protejarea cliențior noștri de mascările înșelătoare pe Skyscanner.de, asigurându-le consumatorilor că vor primi cele mai mici tarife care pot fi găsite doar pe Ryanair.com.

Ne-am angajat în cazuri legale variate în întreaga Europă pentru a preveni situațiile în care consumatorii noștri sunt supuși la plata unor tarife adiționale inutile din partea website-urilor neautorizate de tip “screenscraper”, și de a ne asigura că website-ul Ryanair deține datele de contact corespunzătoare în vederea informării corecte a consumatorilor despre zborul lor.

Încă o dată atenționăm clienții să evite website-urile de tip “screenscrapers” așa ca Skyscanner și să rezerve direct de pe website-ul Ryanair, singurul loc unde pot găsi cele mai mici tarife Ryanair, și o politică de preț transparentă în totalitate pentru produse auxiliare, așa ca bagajele.”

 

Nota editorului: Skyscanner poate ataca injoncțiunile interimare.