A Ryanair Rekord Nyári Budapesti Menetrendet Jelentett Be

27 Nov 2018

2 Új Budapesten Állomásoztatott Repülőgép (200 Millió Dolláros Beruházás), 6 Új Járat,

Összesen 39 Útvonal, 3 Millió Ügyfél, 13% Növekedés

A Ryanair, Európa kedvenc légitársasága a mai napon (2018. november 27.) az eddigi legtöbb járatot kínáló budapesti menetrendjét jelentette be 2019 nyarára, két új, Budapesten állomásoztatott repülőgéppel és 6 új járattal Bari, Cagliari, Cork, Rimini, Sevilla és Thessaloniki irányába, melynek eredményeképpen járatainak száma (15 országban) harminckilencre emelkedik, forgalma várhatóan 13%-al nő, és éves szinten 3 millió utast szállít majd a budapesti repülőtéren.

A Ryanair 2019 nyári budapesti menetrendje az alábbiakat kínálja majd:

  • 2 új Budapesten állomásoztatott repülőgép (200 millió dolláros beruházás, összesen 6 db)
  • 6 új útvonal: Bari (hetente 2 járat), Cagliari (2), Cork (2), Rimini (2), Sevilla (2), & Thessaloniki (2)
  • összesen 39 útvonal
  • éves szinten 3 millió ügyfél (+13%)
  • 2250 repülőtéri munkahely*

A magyar utazók és az ide látogatók immáron 39 útvonalon foglalhatják le a jövő évi nyaralásukat, a legalacsonyabb árakon. A 2019-es budapesti nyári menetrendjének bejelentését megünneplendő, a Ryanair akciós áron kínál jegyeket budapesti járataira, csupán 3059 Ft-tól, mostantól márciusig terjedő utazási időpontokkal. A kedvezményes jegyeket kizárólag a Ryanair.com honlapon lehet lefoglalni, csütörtök (2019. november 29.) éjfélig.

Olga Pawlonka, a Ryanair Közép-Kelet-Európáért és a balkáni régióért felelős értékesítési és marketing menedzsere a következőket nyilatkozta:

„Nagyon örülünk, hogy a Budapesten állomásoztatott repülőgépeink számát kettővel (hatra) tudjuk növelni, és az eddigi legtöbb járatot kínáló budapesti menetrendünk keretében, 2019 nyarán már 39 útvonalat fogunk kínálni, köztük 6 új járattal Bari, Cagliari, Cork, Rimini, Sevilla és Thessaloniki irányába, ami éves szinten mintegy 3 millió utast, a magyarországi útvonalak, forgalom, turizmus és munkahelyek tekintetében pedig tovább növekedést jelent.

Ezek az új járatok és a 200 millió dolláros beruházás kiválóan szemlélteti a Ryanair elkötelezettségét a budapesti forgalom és turizmus növelése iránt, 15 országból látogatók millióit szállítva a világ egyik legvonzóbb turisztikai célpontjába, és egyben a magyar ügyfelek számára a legalacsonyabb árakat biztosítva.

Ezt megünneplendő, csütörtök (2019. november 29.) éjfélig 3059 Ft-tól induló árakon kínálunk repülőjegyeket, mostantól márciusig terjedő utazási időpontokkal. Mivel ezeken a hihetetlenül alacsony árakon gyorsan elkapkodják a jegyeket, érdemes a www.ryanair.com oldalra látogatni, nehogy elszalasszák ezt a lehetőséget.”

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője elmondta:

„A jövő nyári budapesti menetrend egyre izgalmasabb! Fejlődésünk és növekedésünk jelentős eleme, hogy egyik legnagyobb légitársasági partnerünkkel közösen egyre több kiváló célállomást tudunk utasainknak kínálni. A két újabb nálunk állomásoztatott repülőgép ékesen bizonyítja, hogy a Ryanair mennyire vonzó célállomásnak tekinti a budapesti repülőteret. Nagyra értékeljük a Ryanair lépését és Budapest, illetve Magyarország, mint vonzó piac elismerését. Bizakodóan tekintünk a további együttműködés elé nagyra becsült partnerünkkel, a dinamikus közös fejlődés érdekében.”