Our News

Our News

9 mins read

Din Noiembrie Noua Politică De Bagaje A Ryanair Va Reduce Tarifele Pentru Bagajele Înregistrate Și Întârzierile La Îmbarcare

Doar Clienții Cu Prioritate Pot Transporta Două Bagaje De Mână Gratuite

 

 Clienții Fără Prioritate Pot Transporta Un Bagaj Gratuit (Mic) De Mână (60% Dintre Clienți Nu Sunt Afectați)

 

Ryanair a anunțat ieri, 23 august, planul de a reduce tarifele pentru bagajele înregistrate prin introducerea unui nou serviciu de bagaj înregistrat la preț redus de 8€/£ pentru 10kg, (în prezent 25€/£ pentru 20kg) și de diminuare a volumelor pentru cel de-al 2-lea bagaj de mână gratuit, care au dus la întârzierea zborurilor. Din 1 noiembrie, noua politică de bagaje se modifică, după cum urmează:

– Clienții cu Prioritate la îmbarcare (în prezent 30%) pot continua să transporte 2 bagaje de mână gratuite (1 bagaj cu roți de 10kg și 1 bagaj mic).

– Clienții fără prioritate pot transporta doar 1 bagaj de mână gratuit (mic), din 1 noiembrie.

– Clienții fără prioritate care doresc să transporte al 2-lea bagaj mai mare (cu roți) pot achiziționa un bagaj înregistrat de 10kg, la un tarif mai mic de 8€/£ la momentul rezervării (în prezent un bagaj de 20 de kg costă 25€/£). Acest bagaj cu roți de 10kg trebuie înregistrat la ghișeul check-in de predare bagaje din aeroport.

– Toți clienții cu bagaje înregistrate pot trece de la un bagaj de 20kg, la 25€/£, la un bagaj înregistrat mai ieftin de 10kg, la €/£8.

– Această nouă politică va fi implementată la porțile de îmbarcare pe/din 1 noiembrie 2018 pentru toate rezervările efectuate pe/după 1 septembrie 2018.

60% dintre clienții Ryanair nu vor fi afectați de această schimbare a politicii pentru bagaje, din moment ce 30% dintre clienți deja achiziționează serviciul de Îmbarcare Prioritară și 30% deja călătoresc doar cu 1 bagaj gratuit (mic) de mână. Ryanair se așteaptă că din cei 40% de clienți rămași (fără prioritate achiziționată), afectați de această nouă politică, majoritatea fie va alege să călătorească cu Îmbarcare Prioritară sau va călători doar cu 1 bagaj gratuit (mic) de mână, respectiv alții vor achiziționa bagajul înregistrat de 10kg la preț mai mic.

Kenny Jacobs, Ryanair, a declarat:

“Din noiembrie 2018 introducem un nou bagaj înregistrat de 10kg la preț mai mic și, pentru a elimina întârzierile de îmbarcare/zbor, modificăm politica pentru bagajele transportate la bord. Clienții cu Îmbarcare Prioritară vor continua să se bucure de transportatea celor două bagaje de mână gratuite. Tuturor celorlalți clienți (fără prioritate) li se va permite transportatea unui singur bagaj de mână gratuit (mic), și cei care vor să-și înregistreze un al doilea bagaj mai mare de 10kg o pot face de la 8€/£ în momentul rezervării.

Această nouă politică va accelera îmbarcarea și va reduce întârzierile de zbor. 60% dintre clienți nu vor fi afectați de aceste schimbări și ne așteptăm că alți 40% fie vor alege să achiziționeze Îmbarcare Prioritară sau un bagaj înregistrat de 10kg, fie vor opta să călătorească doar cu un bagaj mic (gratuit) așa cum deja fac 30% dintre clienți în acest moment.”

https://www.youtube.com/watch?v=0Jt7geRoNUs&t=5s

 1. De ce Ryanair își modifică politica pentru bagajele de mână?

Încercăm să eliminăm bagajele de la poartă și să reducem întârzierile la porți și cele de zbor.

2. Când va intra în vigoare această nouă politică?

Noua politică va fi implementată la porțile de îmbarcare pe/după 1 noiembrie 2018 și pentru rezervările efectuate după 1 septembrie 2018.

3. Cu ce este aceasta diferită de politica de bagaje de mână anterioară?

Anterior, toți clienții fără prioritate puteau aduce 1 bagaj de mână (mic) și 1 bagaj mai mare (cu roți) în mod gratuit. 

Bagajul mai mare era înregistrat la poartă și trimis la cală (gratuit). Aceasta a dus la înregistrarea la poartă a până la 120 de bagaje gratuite, fapt ce cauza întârzieri pentru cele 25 de minute de returnare a aeronavei.

Din noiembrie, clienții fără prioritate pot transporta doar 1 bagaj gratuit (mic) de mână – nu vor mai fi bagaje gratuite la poartă.

Doar clienții cu prioritate pot continua să transporte două bagaje gratuite de mână. (1 bagaj mic + 1 bagaj cu roți)

4. Dar cum rămâne cu clienții care și-au achiziționat zborurile înainte de 1 septembrie pentru călătorii pe/după 1 noiembrie?

Noua politică se va aplica pentru toate călătoriile de pe/după 1 noiembrie.

Clienții fără prioritate care și-au achiziționat zborurile înainte de 1 septembrie (pentru călătorii după 1 noiembrie) fie își pot achiziționa Îmbarcare Prioritară pentru 8€/£* fie un bagaj de 10kg pentru 10 €/£, ori își pot anula rezervarea și să primească un ramburs complet.

*(tariful când este adăugat după rezervare)

5. Care sunt dimensiunile pentru bagajul mic?

Am mărit dimensiunea pentru bagajul mic de mână cu peste 40% de la 35 x 20 x 20cm (14,000 cm³) la 40 x 20 x 25cm (20,000 cm³).

Aproape că am dublat dimensiunea pentru măsurătorul nostru de bagaje mici de la 35 x 20 x 20cm (14,000 cm³) la 42 x 20 x 30 cm (25,200 cm³) pentru a permite bagaje de mână care sunt considerabil mai mari (25%) decât dimensiunile permise pentru bagajul mic. (Vezi diagrama)

 

6. Ce se întâmplă în cazul în care bagajul “mic” nu încape în măsurător?

Dacă unicul bagaj mic gratuit al clienților fără prioritate nu încape în noul măsurător atunci bagajul este mai mare cu peste 25% decât dimensiunea permisă pentru bagajul lor mic. Ei vor plăti o taxă de bagaj la poartă de 25€, bagajul lor fiind înregistrat și trimis la cală. (Vezi punctul 5).

7. Ați crescut prețul pentru Îmbarcare Prioritate ca parte a acestei politici?

Nu, tariful pentru  Îmbarcarea Prioritară, care costă 6€/£, este neschimbat.

8. De ce cineva ar plăti 8€/£ pentru a-și înregistra bagajul de 10kg când ei pot achiziționa Îmbarcare Prioritară pentru 6€/£?

A.Deoarece clienții pot alege să-și înregistreze un bagaj de 10kg pentru 8€/£ în locul unui bagaj de 20kg pentru 25€/£

B.Pentru că unii clienți nu vor să-și transporte bagajul mai mare prin controlul de securitate pentru pasageri

9. Această politică reduce întârzierile sau aduce mai mulți bani? 

Este în totalitate despre reducerea întârzierilor de zbor.

De asemenea credem că bagajele mai mari sunt un serviciu pe care clienții trebuie să-l plătească atunci când tariful nostru mediu este mai mic de 40€.  

Nu ne așteptăm să facem bani. Orice creștere în Îmbarcare Prioritară și bagaje înregistrate de 10kg va fi compensată de clienții care vor trece de la bagajul înregistrat curent de 20kg (25€/£)la un bagaj înregistrat de 10kg mai ieftin, de 8€/£, și mulți alții vor călători doar cu un bagaj mic (gratuit).

10. Cum puteți spune că 60% dintre clienți nu vor fi afectați?

30% dintre clienți deja achiziționează Îmbarcare Prioritară și 30% deja călătoresc cu 1 singur bagaj (gratuit) mic de mână. 

Doar 40% dintre clienți sunt fără prioritate și transportă al 2-lea bagaj mai mare gratuit la poartă. Ne așteptăm ca acești clienți să varieze produsele de bagaje pe care le achiziționează, în funcție de tipul călătoriei pe care o fac. 

11. Unde vor merge bagajele mici de la bord?

Bagajele mici trebuie să încapă sub scaunul din fața ta.

12. Câte bagaje cu roți puteți transporta la bord?

Aproximativ 100 de bagaje cu roți pot fi depozitate în spațiul pentru bagaje de deasupra scaunelor, ceea ce va facilita toți clienții cu prioritate.

13. Ce se întâmplă dacă mai mult de 100 de clienți vor să își achiziționeze Îmbarcare Prioritară? 

Nu pot – Îmbarcarea Prioritară e plafonată la 95 de clienți per zbor (dintr-un total de 189 de oaspeți).

14. Cum rămâne cu bebelușii; părinții încă mai pot să transporte un bagaj extra de schimb?

Da, un bagaj mic (5kg) pentru bebeluș poate fi transportat în mod gratuit de clienții care călătoresc cu bebeluși. (Orice copil cu vârsa mai mică de 2 ani) 

15. Dar clienții cu permisiuni pentru echipamente medicale?

Echipamentul medical poate fi transportat la bord în mod gratuit, cu condiția unei verificări din partea echipei noastre pentru asistență specială.

16. De ce nu introduceți un bagaj de 10kg gratuit la check in, dacă bagajele de la poartă sunt problema?

Această schimbare doar va muta problema întârzierilor de bagaje de la poarta de îmbarcare la ghișeul de predare.

Nu vrem să creăm cozi lungi de clienți la ghișeele de predare a bagajelor.

Credem că bagajul înregistrat este un serviciu pentru care clienții plătesc, dacă este ales, sau îl pot evita, dacă doresc astfel.

17. Ce se întâmplă dacă un client fără prioritate vine la poartă cu un bagaj cu roți pe care nu l-a rezervat în avans?

Vor fi taxați cu o taxă de bagaj la poartă de 25€/£, iar bagajul va fi trimis la cala aeronavei.

18. E aceasta o nouă taxă ascunsă a Ryanair?

Nu, aceasta simplifică politica noastră de bagaje și, pentru clienții noștri, îmbunătățește experiența de îmbarcare și punctualitate.

Tarifele aeriene Ryanair au fost reduse din nou cu 4% în acest an astfel că toți clienții noștri fac economii. Toate serviciile opționale extra sunt vizibile și transparente pe website-ul nostru. Ryanair nu are extra ascunse – toate serviciile/taxele opționale le sunt aduse atenției clienților noștri și agreate înainte de rezervare.

19. Cât veți câștiga extra din această schimbare a politicii?

– Nimic

– Ne așteptăm ca mai mulți clieni să treacă de la bagajele înregistrate curente de 25€/£ la aceste bagaje înregistrate mai ieftine de 8€/£

– Această pierdere de venituri va fi depășită prin mai mulți clienți care vor trece la Îmbarcare Prioritară, care este plafonată pentru fiecare zbor.

– Mai mulți clienți fără prioritate vor călători, dacă vor alege aceasta, cu 1 baga gratuit (mic) de mână

 

Principalul obiectiv al acestei politici este de a îmbunătăți punctualitatea și de a reduce întârzierile de la porți.

Related News

  • RYANAIR LAUNCHES PRAGUE – PAPHOS & KOSICE ROUTES

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (1st August) celebrated the first flight from Prague to Paphos, while on Monday (3rd August) it will launch a twice weekly service to Kosice, both as part of its extended Summer 2020 schedule.

    To celebrate its new routes, Ryanair has launched a seat sale with fares from 729 Kc for travel to Kosice and from 759 Kc to Paphos, both until the end of October, which must be booked by Wednesday (5th August), only on the Ryanair.com website.

  • RYANAIR LAUNCHES PRAGUE – PAPHOS & KOSICE ROUTES

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (1st August) celebrated the first flight from Prague to Paphos, while on Monday (3rd August) it will launch a twice weekly service to Kosice, both as part of its extended Summer 2020 schedule.

    To celebrate its new routes, Ryanair has launched a seat sale with fares from 729 Kc for travel to Kosice and from 759 Kc to Paphos, both until the end of October, which must be booked by Wednesday (5th August), only on the Ryanair.com website.