Nova Pravila Prtljage Ryanair-A Poboljšavaju Točnost I Sigurnosne Redove Zračnih Luka

07 Nov 2018

Ryanair je danas (7. studenoga) otkrio da je nova politika prtljage unaprijedila točnost već u prvom tjednu uvođenja (od 1. studenog) te je isto naišlo na dobrodošlicu od strane korisnika I aerodroma diljem Europe.

Nova politika prtljage uključuje:

  1. Veću uštedu za korisnike – 8 eura za 10kg prijavljene torbe (check-in), u usporedbi s torbom za 25 eura, težine do 20kg
  2. Brži prolaz kroz sigurnosnu provjeru u zračnim lukama zbog smanjenog obujma ručne prtljage
  3. Brže vrijeme ukrcaja i manji broj letova koji kasne
  4. Točnost – od 1. studenog, 88% svih Ryanair-ovih letova stiglo je na vrijeme, u usporedbi sa 77% u sedam dana prije promjene politike prtljage

Prema novoj politici prtljage:

  • Korisnici koji su kupili Priority boarding i dalje će moći ponijeti 2 komada ručne prtljage
  • Korisnici koji nisu kupili Priority boarding mogu ponijeti samo 1 komad ručne prtljage (sada 40% veći)
  • Korisnici koji nisu kupili Priority boarding, a žele ponijeti drugu, veću torbu (na kotačiće), sada mogu kupiti prtljagu od 10kg za samo 8 eura i to tijekom rezervacije karte (trenutačno torba do 20 kg košta 25 eura)

Kenny Jacobs iz Ryanair-a kaže:

“Primili smo puno pozitivnih povratnih informacija od naših kupaca I zračnih luka širom Europe kako su naša nova pravila prtljage smanjila redove u zračnim lukama prilikom sigurnosne provjere i poboljšala iskustvo ukrcaja, s time da je točnost porasla za 11%, budući smo eliminirali preuzimanje besplatne kabinske prtljage, a time i kašnjenja u letu.

Korisnici Ryanair-a već su uštedjeli milijune eura prilikom prebacivanja s 25 eura za 20kg prijavljene prtljage na našu novu niżu cijenu od 8 eura za 10kg predane prtljage. Do 50% kupaca i dalje donosi dva komada ručne prtljage, budući da odabiru našu uslugu Priority boarding-a.”