Our News

Our News

0 mins read

RYANAIR ОГОЛОШУЄ ВЕЛИКИЙ ПЛАН ІНВЕСТИЦІЙ ПО ЗАВАВЕРШЕННІ ВТОРГНЕННЯ В УКРАЇНУ

ДО 30 ЛІТАКІВ ($3 МЛРД.) ТА 10 МЛН ПАСАЖИРІВ ДЛЯ УКРАЇНИ

Авіакомпанія Ryanair найбільша авіакомпанія Європи сьогодні (20 липня) провела важливу зустріч в Києві з Віце-прем’єр міністром України – Міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, де були оголошені плани інвестування значних коштів (більше 3 млрд дол.) для швидкого відновлення авіаційної промисловості України одразу по закінченню війни і EASA заявила, що рейси до/ з України знову безпечні. Сьогодні Ryanair також провела зустрічі з головними аеропортами України: Київ, Львів Одеса на запрошення Олексія Дубревського, очільника Міжнародного аеропорту Бориспіль.

Під час візиту вище керівництво а/к у Ryanair та аеропорту  оглянули стан терміналів, зони видачі багажу та реєстрації пасажирів, зони очікування пасажирів та посадки у літак, пункти контролю, перони, де на  власні очі побачили збережений стан інфраструктури аеропорту та  його операційну готовність до відновлення польотів в будь-який момент. Топ-менеджмент Ryanair високо оцінив зусилля співробітників Міжнародного аеропорту «Бориспіль» щодо збереження та підтримки здатності операційної діяльності інфраструктурних об’єктів аеропорту під час війни.

Головний виконавчий директор групи Ryanair Group Майкл О’Лірі наголосив, що він натхненний прикладом стійкості та цілеспрямованості працівників аеропорту «Бориспіль», які мотивовані та системно працюють для повоєнного відновлення авіаперевезень. Він зазначив: «Ryanair залишається відданим партнером у відновленні та інвестуванні в Україну. Сьогодні я побачив, що в складних умовах війни, команда аеропорту «Бориспіль» демонструє свій професіоналізм та повністю готова до найшвидшого відновлення польотів. Окремої уваги заслуговує  збереження кваліфікованого персоналу протягом такого тривалого часу за умови неможливості стабільного функціонування через війну».

Ryanair взяла на себе зобов’язання повернутися з низькими тарифами до/з України протягом 8 тижнів після відкриття повітряного простору України. Таким чином, літаки Ryanair будуть виконувати 600 рейсів щотижня з головних аеропортів Києва, зі Львова та Одеси, що з’єднають ці міста з більш ніж 20 столицями ЄС. Крім того, Ryanair планує відкривати щоденні внутрішні рейси між Києвом, Львовом та Одесою, як тільки ці аеропорти зможуть їх обслуговувати.

Протягом перших 12 місяців після повернення Ryanair планує запропонувати понад 5 мільйонів місць до/з України та в межах України, що збільшить кількість до обсягів понад 10 мільйонів місць протягом 5 років. Авіакомпанія Ryanair, уряд України та її головні аеропорти взяли на себе зобов’язання щодо швидкого відновлення української авіації, і Ryanair базуватиме до 30 нових літаків Boeing 737 MAX вартістю понад 3 мільярди доларів США в 3 основних аеропортах України, забезпечуючи українським громадянам і відвідувачам доступ до найнижчих цін на авіаквитки в Європі, оскільки Україна відновлює свою економіку в умовах після вторгнення,

Виступаючи сьогодні в Києві, Майкл О’Лірі з Ryanair сказав:

Авіакомпанія Ryanair була другою за величиною авіакомпанією України до незаконного російського вторгнення в лютому 2022 року. Після того, як це вторгнення буде успішно відбито, і небо над Україною знову відкриється, Ryanair повернеться в Україну, з’єднуючи основні аеропорти України з більш ніж 20 столицями ЄС, і ми тісно співпрацюватимемо з українським урядом для відновлення української авіації, промисловості та економіки.

Найшвидшим способом відбудувати і відновити українську економіку буде впровадження низьких  тарифів на авіаперельоти. Ryanair має намір інвестувати значні кошти в Україну та і очолити це відновлення авіації, інвестувавши до 3 млрд дол., а також розмістивши до 30 нових літаків Boeing MAX в 3-х основних аеропортах України – в Києві, Львові та Одесі. До вторгнення авіакомпанія Ryanair  виконувала рейси до аеропортів Харкова та Херсона, і вона повернеться туди, щойно інфраструктура в цих аеропортах буде відновлена.

Ryanair  залишається відданою відновленню та інвестиціям в Україну. Зараз у нас працюють сотні українських пілотів, бортпровідників та ІТ-фахівців, і ми будемо прагнути створити  тисячі нових робочих місць в авіації для українських громадян після того, як вторгнення буде відбито. Україна – країна з 40 мільйонами людей, багато з яких були розсіяні по Європі внаслідок незаконного вторгнення Росії. Ми з нетерпінням чекаємо можливості возз’єднати ці сім’ї за допомогою послуг Ryanair за низькими тарифами до основних українських аеропортів, як тільки це стане безпечно. Низькі тарифи Ryanair будуть мати вирішальне значення для відновлення та відбудови української економіки, і ми будемо вкладати значні кошти у партнерство з українським урядом та основними аеропортами України, оскільки ми зростаємо, щоб перевозити до 10 млн пасажирів до/з України, коли нам дозволять це зробити європейські та українські розпорядчі  органи.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков за підсумками зустрічі зазначив:

“Ключовим в умовах війни для нас залишається збереження придатності авіаційної інфраструктури та кваліфікації персоналу. У той же час відновлення польотів буде можливим як тільки дозволить безпекова ситуація. Проте вже зараз ми працюємо над рішеннями та інвестиційними планами, які дозволять швидко запустити літаки. Вдячний за лідерство у відновлення нашої авіагалузі, конкретні пропозиції та рішення компанії Ryanair – відданому партнеру України”, – заявив Олександр Кубраков.

Гендиректор аеропорту «Бориспіль» Олексій Дубревський відзначив:

«Візит вищого керівництва Ryanair до аеропорту «Бориспіль» є потужним сигналом про те, що найбільша авіакомпанія Європи бачить потенціал на українському ринку авіаперевезень. Ми, в свою чергу, готові перейти від стратегічного планування до конкретних оперативних дій, коли повітряний простір стане відкритим і безпечним для цивільної авіації. Я переконаний, що аеропорт «Бориспіль» залишиться головними повітряними воротами для повернення наших громадян до України та продовжуватиме відігравати провідну роль у відновленні української економіки».

Related News

  • RYANAIR LAUNCHES PRAGUE – PAPHOS & KOSICE ROUTES

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (1st August) celebrated the first flight from Prague to Paphos, while on Monday (3rd August) it will launch a twice weekly service to Kosice, both as part of its extended Summer 2020 schedule.

    To celebrate its new routes, Ryanair has launched a seat sale with fares from 729 Kc for travel to Kosice and from 759 Kc to Paphos, both until the end of October, which must be booked by Wednesday (5th August), only on the Ryanair.com website.

  • RYANAIR LAUNCHES PRAGUE – PAPHOS & KOSICE ROUTES

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (1st August) celebrated the first flight from Prague to Paphos, while on Monday (3rd August) it will launch a twice weekly service to Kosice, both as part of its extended Summer 2020 schedule.

    To celebrate its new routes, Ryanair has launched a seat sale with fares from 729 Kc for travel to Kosice and from 759 Kc to Paphos, both until the end of October, which must be booked by Wednesday (5th August), only on the Ryanair.com website.