Ryanair, ANPAC & ANPAV Skriver Under På Sin Første Anerkendelsesaftale For Kabinepersonale Baseret I Italien

06 Jun 2018

Ryanair har i dag (d. 6. juni) bekræftet at have skrevet under på sin første anerkendelsesaftale med kabinebesætningsmedlemmernes fagforeninger ANPAC og ANPAV, som vil fungere som repræsentativt organ for Ryanair, med direkte beskræftiget kabinepersonale, som er baseret i Italien. Forud for denne aftale har der været omfattende forhandlinger med ANPAC og ANPAV, siden Ryanairs meddelelse fra december 2017 om at være villig til at anerkende fagforeninger med det formål at indgå kollektive forhandlinger.

Ryanair hilser det konstruktive engagement fra ANPAC og ANPAV velkommen, som er det, der har fået denne første anerkendelsesaftale for kabinepersonale skrevet under, i Italien, og den italienske baseret kabinebesætning står i øjeblikket for over 80 af Ryanairs 400+ flåde og cirka 20% af Ryanairs samlet kabinebesætning. Ryanair ser frem til at arbejde sammen med ANPAC og ANPAV og dets nyvalgte Ryanair (Cabin Crew) Company Council for at indgå en tidlig overenskomst for vores direkte beskæftiget kabinepersonale, som er baseret i Italien.

Ryanairs personaledirektør Eddie Wilson sagde:

”Vi er glade for at kunne meddele, at denne anerkendelsesaftale med ANPAC og ANPAV er på vegne af vores direkte beskæftiget kabinepersonale i Italien. Dette er vores første anerkendelsesaftale for kabinepersonale (som følger anerkendelsesaftaler med fagforeninger for piloter i Storbritannien og Italien tidligere i år) og ydereligere demonstrerer Ryanairs fremskridt med at anerkende og forhandle med fagforeninger på tværs af Europa for vores personale. Vi skaber gode fremskridt med andre fagforeninger for kabinepersonale på tværs af Europa, og vi håber på at underskrive flere anerkendelsesaftaler med både fagforeninger for piloter såvel som kabinepersonale i de kommende uger.”