Ryanair – Carol Sharkey Powołana Na Stanowisko Chief Risk Officer

30 May 2018

Ryanair, linia lotnicza nr 1 w Polsce, dziś (30 maja) ogłosiła powołanie Carol Sharkey na stanowisko Chief Risk Officer. Carol, która obecnie jest dyrektorem ds. bezpieczeństwa w Ryanair, przejmie odpowiedzialność za całą ocenę ryzyka operacyjnego Ryanair i będzie podlegać bezpośrednio prezesowi zarządu. Carol pracuje w Ryanair od 1995 r., Wcześniej zajmowała się nadzorem nad operacjami lotniczymi, a w ostatnich latach kierowała działem bezpieczeństwa lotów.

Michael O’Leary, Prezes Zarządu Ryanaira powiedział:

“Z przyjemnością ogłaszam awans Carol Sharkey na stanowisko Chief Risk Officer i witam ją w zespole kierownictwa wyższego szczebla. Carol ma encyklopedyczną wiedzę na temat naszej działalności i tego, w jaki sposób zapewniamy bezpieczny i kontrolowany rozwój. Jej doświadczenie, szczególnie w zakresie operacji i bezpieczeństwa, zapewni jej kluczową rolę w naszym przyszłym rozwoju do 600 samolotów i ponad 200 milionów klientów rocznie.”

Carol Sharkey, Chief Risk Officer powiedziała:

“Bardzo się cieszę, że mogę dołączyć do kierownictwa wyższego szczebla. To ekscytujący czas dla Ryanaira, ponieważ nadal się rozwijamy i rozszerzamy naszą działalność w całej Europie. Cieszę się, że będę mogła współpracować z całym zespołem i zarządem, aby utrzymać i rozwijać wiodącą w branży pozycję Ryanaira w zakresie bezpieczeństwa.”