RYANAIR NASTAVLJA SA RADOM ZA/ IZ BANJE LUKE

04 Aug 2020

Ryanair, evropska avio-kompanija broj 1, je danas (1. avgusta) nakon 4 mjeseca  izvela svoj prvi let poslije Kovida iz Banje Luke za Minhen Memingen. Avion iz Minhena obilježio je prvi raspored letova Ryanair-a za ljeto 2020. godine za Bosnu i Hercegovinu, koji sada uključuje dvije rute.

Evropljani se sada mogu veseliti povoljnom odmoru u Bosni i Hercegovini i uživati u suncu, divnoj prirodi, gostoprimstvu i kuhinji, dok građani Bosne i Hercegovine  već mogu planirati zasluženi ljetnji odmor po najnižim cijenama uz nove zdravstvene mjere koje je Ryanair primijenio dok ovog ljeta ojačava sve aktivnosti kako bi zaštitio zdravlje i dobrobit svoje posade i klijenata.

Kako bi proslavio svoje prve letove poslije Kovida za/ iz Banje Luke, Ryanair je pokrenuo prodaju karata za sjedišta sa cijenama od samo 25,99 € u jednom smjeru, za putovanja do oktobra 2020. godine, koje moraju biti rezervisane do srijede (5. avgusta), samo na internet stranici Ryanair.com.

 

Ryanair-ova menadžerka komunikacija za Srednjoistočnu Evropu i Balkan, Olga Pawlonka je izjavila:

“Ryanair se sa zadovoljstvom vraća u rad u Banju Luku. Radujemo se što ćemo dovesti hiljade turista koji će pomoći u jačanju regionalne ekonomije i podršci hiljadama lokalnih radnih mjesta. 

Kako bi proslavio nastavak poslovanja u Banjoj Luci, Ryanair je pokrenuo prodaju karata za sjedišta sa cijenama od 25,99 € za putovanja do kraja oktobra 2020. godine, koje se moraju rezervisati do srijede (5. avgusta), samo na internet stranici Ryanair.com. Pošto će se ove nevjerovatno niske cijene brzo podići, klijenti bi trebali da se prijave na www.ryanair.com i izbjegnu da ih propuste.”

 

Generalni direktor Aerodroma Banja Luka Milan Račić rekao je:

 “Nastavak letova Ryanair-a dobra je vijest za nas i naše građane, Aerodrom Banja Luka je spreman za sve putnike. Radujemo se što ćemo nastaviti odličnu saradnju sa Ryanair-om.”

 

Ana Lakić iz Turističke organizacije Republike Srpske rekla je:

“Nakon ponovnog pokretanja, Srpska vas dočekuje sa svojom prelijepom prirodom i bezbroj aktivnosti na otvorenom koje su vam na raspolaganju, rafting, kajakaštvo, kanu, vožnja četvorotočkašima ili jednostavno šetnja i uživanje u Banjoj Luci i njenoj ljepoti koja je okružuje.”