Our News

Our News

4 mins read
ryanair plane

Ryanair Ponovno Otvara Bazu U Zadru Za Ljeto 2021

Ryanair, najveći europski zračni prijevoznik, danas (30.ožujka) objavljuje ponovno otvaranje baze u Zračnoj luci Zadar. S dva bazna zrakoplova, na 78 tjednih letova, povezivat će Zadar sa 37 odredišta od kojih je čak 17 novih čime će hrvatski korisnici imati mogućnost odabira brojnih europskih odredišta od srpnja 2021. Nova baza će pokrenuti turizam na zadarskom području, a nadajući se u otvaranje Europe u ljetnim mjesecima s obzirom na nastavak programa cijepljenja.

This new base will boost air traffic and the tourism industry in the region as vaccination programmes continue and Europe re-opens in time for the summer holiday season.

Ryanairov ljetni red letenja 2021:

  • 2 bazna zrakoplova – investicija vrijedna 200 milijuna USD
  • 78 tjednih letova
  • 37 linija ukupno
  • 17 novih linija*
  • Konekcije za popularna odredišta kao što su Rim, Pariz, Bergamo, Edinbourgh, Budimpešta itd.

Hrvatski kokrisnici već sada mogu rezervirati svoja ljetna putovanja po najpovoljnijim cijenama i to s mogućnošću odgode putovanja i zamjene karata bez ikakve dodatne nadoplate. Kako bismo proslavili ovu objavljujemo rasprodaju avio karata dostupnih već od 151 kunu za putovanja do kraja listopada 2021., a koja se moraju rezervirati do četvrtka, 01.travnja u ponoć na stranicama www.ryanair.com

 Ryanairov predsjednik Uprave, Eddie Wilson je rekao:

S obzirom na nastavak programa cijepljena u sljedećim mjesecima zračni promet je spreman za novi uzlet, stoga nam je zadovoljstvo najaviti otvaranje baze u Zadru u srpnju. S dva bazna zrakoplova i čak 37 linija (17 novih) naši hrvatski korisnici imat će mnoštvo mogućnosti za odabir ljetnog odredišta svog toliko zasluženog odmora. Imajući na umu da se COVID ograničenja stalno mijenjaju, naši korisnici mogu rezervirati svoje letove već sada, te ih u slučaju odgode mogu zamijeniti za bilo koji drugi let i to dva puta bez ikakve dodatne naplate sve do kraja listopada.

Kako bismo proslavili naš povratak baze u Zadar i nove linije u sezoni 2021. objavljujemo rasprodaju avio karata dostupnih već od 151 kunu za putovanja do kraja listopada 2021., a koja se moraju rezervirati do četvrtka, 01.travnja u ponoć. Kako će karte po ovako nevjerojatno niskim cijenama biti razgrabljene vrlo brzo, posjetite naše stranice www.ryanair.com i rezervirajte svoju kartu.

Ministrica Turizma and Sporta, Nikolina Brnjac je rekla:

“Zrakoplovna industrija od strateške je važnosti za sektor turizma, stoga nas raduje vijest o ponovnom otvaranju Rynairove baze u Zadru što će Hrvatsku dodatno povezati s čak 37 europskih destinacija. U pripremama za turističku sezonu Hrvatska vodi sustavnu brigu o svim epidemiološkim segmentima kako bi se zadovoljili svi sigurnosni i zdravstveni uvjeti boravka i dolazaka gostiju. Mogućnost prelaska državne granice uz predočenje negativnog PCR testa ili antigenskih testova odobrenih u EU, potvrde o preboljenom COVID-u 19 ili potvrde o cijepljenju, novi je korak k stvaranju svih potrebnih preduvjeta kako bi Hrvatska ostvarila što uspješniju turističku sezonu i spremnije dočekala turiste.”

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić : 

“Ryanair je u zadnjih 14 godina bio i ostao glavni partner Zračne luke Zadar. Povratak baze sa 37 linija, od kojih je čak 17 novih, u sezoni i izazovnom vremenu u kojem se moramo boriti za svakog putnika, nije samo dobra vijest, već je i potvrda naše izvrsne suradnje kojoj se nadamo i ubuduće..”

 Direktorica TZ Zadarske županije, Mihaela Kadija :

Otvaranje baze i čak 37 destinacija još jednom potvrđuju uspjeh dugogodišnjeg partnerstva Ryanaira i Zadra. Posebno je u ovoj izazovnoj i zahtjevnoj turističkoj godini ta suradnja izuzetno bitna.  Nakon što smo prošlu sezonu u Zadarskoj županiji završili iznad svih očekivanja i iznad konkurencije, pokazavši kako imamo dobar proizvod i vjerna tržišta, vjerujemo da uz ovakav doprinos u avio-povezanosti, možemo računati na uspjeh i u ovoj, teškoj godini. Očekujemo kako će nakon što se pandemija počne smirivati, putovanja biti poželjnija nego ikad te će brojni turisti htjeti, a zahvaljujući Ryanaairu i moći posjetiti našu županiju i uživati u svom zasluženom odmoru.  Ryanair je još 2007. godine prepoznao turističke mogućnosti Zadarske županije i zadarske zračne luke, te naš strateški položaj te time doprinio prepoznatljivosti naše regije. Stoga je ovo i odlična prilika da se zahvalimo svim sudionicima na zajedništvu i suradnji kojima su doprinijeli i omogućili da ovaj iznimno značajan projekt za turizam Zadarske županije živi toliko dugo.”

 

Nove linije
Iz Zadra Tjedni letovi
Aarhus 2
Bari 1
Bologna 2
Bremen 2
Bucharest 2
Budapest 2
Edinburgh 2
Gdańsk 2
Liverpool 2
Maastricht Aachen 2
Naples 2
Newcastle 1
Paris Beauvais 2
Rome Ciampino 2
Växjö/Kronoberg 2
Warsaw Modlin 2
Wroclaw 2

 

Related News

  • RYANAIR LAUNCHES PRAGUE – PAPHOS & KOSICE ROUTES

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (1st August) celebrated the first flight from Prague to Paphos, while on Monday (3rd August) it will launch a twice weekly service to Kosice, both as part of its extended Summer 2020 schedule.

    To celebrate its new routes, Ryanair has launched a seat sale with fares from 729 Kc for travel to Kosice and from 759 Kc to Paphos, both until the end of October, which must be booked by Wednesday (5th August), only on the Ryanair.com website.

  • RYANAIR LAUNCHES PRAGUE – PAPHOS & KOSICE ROUTES

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (1st August) celebrated the first flight from Prague to Paphos, while on Monday (3rd August) it will launch a twice weekly service to Kosice, both as part of its extended Summer 2020 schedule.

    To celebrate its new routes, Ryanair has launched a seat sale with fares from 729 Kc for travel to Kosice and from 759 Kc to Paphos, both until the end of October, which must be booked by Wednesday (5th August), only on the Ryanair.com website.