RYANAIR POZDRAVLJA NJEMAČKA I TALIJANSKA SUDSKA RJEŠENJA O EU261

21 Mar 2019

Ryanair, europski avioprijevoznik broj 1, danas (21. ožujka) pozdravio je odluku Okružnog suda u Koelnu u Njemačkoj I onu suca u Italiji (Catania), a koja je potvrdila da ni do kakve EU261 naknade potrošačima čiji su letovi kasnili ili su bili otkazani zbog internih štrajkova, nije trebalo doći, budući su takvi štrajkovi izvan kontrole  zrakoplovne tvrtke.

Ryanair je u potpunosti usklađen sa zakonodavstvom EU261 te je pružio pomoć svim klijentima pogođenim malim brojem kašnjenja i/ili otkazivanja letova, uključujući smještaj, prehranu I preusmjeravanje.

Međutim, budući su takva događanja izvan kontrole Ryanair-a, ne isplaćuje se nikakva kompenzacija EU261, što je potvrđeno ovim odlukama Suda.

Ryanair-ov Kenny Jacobs kaže:

“Pozdravljamo ove odluke Okružnog suda u Koelnu u Njemačkoj I onu suca u Italiji (Catania), a koje potvrđuju da se potrošačima ne isplaćuje naknada kada slučajevi kašnjenja ili otkazivanja letova nisu pod kontrolom Ryanair-a. Da su ti štrajkovi, od male manjine Ryanair-ove posade, bili pod kontrolom Ryanair-a, ne bi bilo nikakvih kašnjenja ili otkazivanja letova.

Ove odluke slične su sudskim odlukamam u Dublinu (prošli mjesec) te u Barceloni, Badajozu, Orenseu I Pontevedri u Španjolskoj. Ryanair u potpunosti poštuje sva zakonodavstva EU261 I obrađuje važeće zahtjeve EU261 unutar 10 radnih dana”.