Ryanair Recunoaște Sindicatul Ver.Di Pentru Însoțitorii De Zbor Din Germania

19 Jul 2018

Peste 60% Dintre Însoțitorii De Zbor Sunt Acum Acoperiți De Acorduri De Recunoaștere A Sindicatelor

Ryanair a anunțat astăzi, 19 iulie, că a semnat al treilea său acord de recunoaștere a sindicatelor cu Ver.di. Ver.di va fi acum organizația reprezentativă pentru toți însoțitorii de zbor angajați direct care operează pe aeronavele Ryanair în Germania.

Acest nou acord de recunoaștere este rezultatul negocierilor intense cu Ver.di și acoperă piața germană. Ryanair urmărește cu nerăbdare să lucreze cu Ver.di și cu al său Consiliu al Însoțitorilor de Zbor Ryanair pentru a conclude un contract colectiv de muncă timpuriu pentru însoțitorii de zbor angajați direct de Ryanair, cu sediul în Germania. Acest acord urmează prima înțelegere de recunoaștere a ANPAC/ANPAV din Italia și al doilea contract cu sindicatul UNITE din Regatul Unit.

Eddie Wilson, Chief People Officer, Ryanair, a declarat:

“Suntem încântați să semnăm acest acord de recunoaștere cu Ver.di din Germania. Este un nou semn al progresului făcut de Ryanair în relația cu sindicatele de la decizia noastră din decembrie 2017 de a recunoaște sindicatele, cu 60% dintre însoțitorii noștri de zbor acum acoperiți de acorduri de recunoaștere.

Sperăm să anunțăm noi înțelegeri în următoarele săptămâni, în acele țări în care sindicatele au abordat aceste negocieri într-o manieră practică și pozitivă. Așa cum confirmă acest număr tot mai mare de acorduri de recunoaștere pentru însoțitorii de zbor și piloți, facem progrese și îi confruntăm pe acei sceptici care au susținut că decizia noastră din decembrie 2017 nu a fost reală sau autentică. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm îndeaproape atât cu Ver.di, cât și cu Consiliul Companiei, în negocierea unui contract colectiv de muncă pentru însoțitorii noștri de zbor cu sediul în Germania “.