Ryanair Salută Decizia Instanței Irlandeze Care Confirmă Că Nicio Compensație Nu E Datorată Pentru Grevele Interne Din 2018

27 Feb 2019

Ryanair, compania aeriană Nr. 1 a Europei, a salutat astăzi, 27 februarie, decizia recentă a Curții Districtuale Swords (Dublin) care confirmă că nicio compensație nu e datorată clienților a căror zboruri au fost întârziate/anulate din cauza acțiunilor de greve interne ale Ryanair de anul trecut, deoarece aceste greve sunt în afara controlului companiei aeriene.

Ryanair se conformează în totalitate cu legislația EU261 și a acomodat sau compensat clienții afectați de un număr mic de întârzieri asociate grevelor / anulărilor, oferind întreaga asistență consumatorilor, acolo unde a fost necesar, incluzând cazare, masă și rerutări.

Cu toate acestea, deoarece anulările sunt în afara controlului Ryanair, nicio plată compensatorie EU261 nu e datorată, conform deciziei Curții Districtuale Swords.

Kenny Jacobs, Ryanair, a declarat:

“Salutăm această decizie a Curții Districtuale Swords care confirmă că nicio compensație nu este plătibilă clienților atunci când întârzierile/anulările asociate grevelor sunt în afara controlului companiei aeriene. Dacă aceste greve, susținute de o minoritate a membrilor echipajului Ryanair, ar fi fost sub controlul Ryanair, atunci nu ar fi existat aceste întârzieri/anulări.

Această decizie uremează pronunțărilor similare ale instațelor din Barcelona, Badajoz, Orense sau Pontevedra în Spania. Ryanair se conformează în totalitate cu toate legile EU261 și procesează cazurile valide EU261 în termen de 10 zile – perioadă de timp de top în industrie.”