Ryanair Salută Recomandările Grupului Comisiei Europene Privind Reforma Controlului Traficului Aerian European

15 Apr 2019

Ryanair a salutat astăzi, 15 aprilie, publicarea celor 10 recomandări ale Grupului Persoanelor Înțelepte din cadrul Comisiei Europene pentru reforma controlului spațiului Aerian European. Inițiativa urmărește reducerea întârzierilor în creștere care afectează consumatorii prin abordarea unui management al rețelei centrale sub Eurocontrol și implementarea contractelor de capacitate cu prestatorii naționali de servicii de control aerian.

Ryanair susține și alte recomandări ale Grupului Persoanelor Înțelepte din Comisia Europeană, așa ca implementarea unui cer european digital bazat pe o rețea de parcurs convenită care ar asigura rezistența sistemului sau înființarea unui organism economic tehnic și independent la nivel european.

În 2018, Europa a suferit 19.1 milioane de minute de întârziere asociate controlorilor de trafic aerian (+105% față de 2017), dintre care 60% au fost cauzate de personalul insufficient și 15% din cauza grevelor controlorilor de trafic aerian. Eurocontrol estimează că întârzierile se vor dubla din nou în 2019 la 38 de milioane de minute dacă nu va fi luată nicio măsură. Aceste recomandări oferă o speranță de a finaliza perturbările asociate întârzierilor controlorilor de trafic aerian.

Ryanair solicită Comisiei Europene și Guvernelor Europene să confirme rapid un set de noi reguli care să implementeze recomandările publicate astăzi.

Piața unică în aviație este cel mai bun lucru pe care l-a făcut Uniunea Europeană pentru cetățenii săi, dar aviația va merge înapoi cu excepția cazului în care instituția controlorilor de trafic va fi reorganizată. Companiile aeriene fac tot ce le stă în putință pentru a-și proteja clienții de un nou an al întârzierilor record și a anulărilor asociate crizelor controlorilor de trafic aerian din Europa.

Peter Bellew, Chief Operations Officer, Ryanair, a declarat:

Așteptăm cu nerăbdare să vedem Comisia Europeană implementând imediat aceste recomandări practice. Personalul controlorilor de trafic aerian europeni este în criză. Consumatorii au suferit o creștere de 30% a întârzierilor asociate controlorilor de trafic aerian în primul trimestru din 2019. Sistemul actual este nefuncțional. Europa trebuie să-și preia controlul în mod real asupra spațiului său aerian care este divizat deasupra granițelor naționale. Acum este timpul de a acționa și a pune capăt acestei crize