Ryanair Semnează Acordul De Recunoaștere Cu Sincatul Însoțitorilor De Zbor Ver.Di (Germania)

08 Nov 2018
  • Echipajele De Zbor Din Italia – Vot Masiv Majoritar De 88% Pentru Contractul Colectiv De Muncă
  • Acorduri De Recunoaștere Semnate În Grecia Și Suedia

Ryanair a confirmat astăzi, 8 noiembrie, semnarea acordurilor cadru pentru contractul colectiv de muncă și de plan social cu Ver.di, sindicatul însoțitorilor de zbor din Germania, pentru servirea tuturor însoțitorilor de zbor ai Ryanair din Germania. Acest acord (care este acum supus votului însoțitorilor de zbor) confirmă aplicarea legii muncii din Germania pentru însoțitorii de zbor și oferă creșteri salariale, dar și alte beneficii pentru toți însoțitorii de zbor alocați bazelor Ryanair din Germania pentru următorii doi ani.

Ryanair a mai confirmat că însoțitorii săi de zbor din Italia au votat cu o majoritate covârșitoare (88%) în favoarea contractului colectiv de muncă semnat recent cu 3 sindicate importante ale însoțitorilor de zbor FIT CISL, ANPAC, și ANPAV. Acest contract, care oferă creșteri salariale și beneficii îmbunătățite, se va aplica acum tuturor însoțitorilor de zbor din Italia pentru o perioadă de 3 ani.

În decursul ultimei săptămâni, Ryanair a mai semnat un acord de recunoaștere și sindicatele însoțitorilor de zbor din Grecia (RACU) și Suedia (UNIONEN). Ryanair va lucra acum cu aceste sindicate pentru un contract colectiv de muncă de lungă durată, care să servească însoțitorii de zbor din Grecia și Suedia.

Eddie Wilson, Chief People Officer, Ryanair, a declarat:

Suntem încântați să semnăm acest contract colectiv de muncă cu Ver.di, care va duce remunerații îmbunătățite, dar și alte beneficii pentru însoțitorii de zbor alocați bazelor noastre din Germania, acesta fiind condiționat de votul lor în favoarea acestui acord în urmatoarele săptămâni. Acest acord urmează votul de success în favoarea contractului colectiv de muncă din Italia și a recentelor recunoașteri a sindicatelor din Grecia și Suedia..

Acestea sunt semne concrete de progrese substanțiale pe care Ryanair le realizează în vederea concluderii înțelegerilor cu oamenii săi și sindicatele lor în multe țări UE.”