Ryanair Underskriver Aftale Med Spac, Den Portugisiske Fagfoening For Piloter

19 Oct 2018

Balpa (Storbritannien) Underskriver Aftaler Om Senioritet Og Transfer Mellem Baser

Ryanair annoncerede i dag (fredag d.19. okt.), at flyselskabet har underskrevet en aftale med SPAC, den portugisiske fagforening for piloter, og den aftale dækker senioritet og transfer mellem baser samt alle Ryanairs direkte ansatte piloter i Portugal. Forhandlinger med SPAC med en fuld overenskomst under portugisisk lovgivning med lokale kontrakter vil nu starte før udgangen af oktober.

I denne uge har Ryanair også underskrevet lignende aftalte med BALPA i Storbritannien og ANPAC i Italien, der dækker alle Ryanairs direkte ansatte piloter i Storbritannien og Italien. Sideløbende i Madrid forventer Ryanair at underskrive en anerkendelsesaftale med SELPA, som er den spanske fagforening for piloter, og som vil bane vejen for hurtige forhandlinger om en overenskomst, og under spansk lovgivning.

Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson udtalte:

“Disse underskrevet aftaler med vores fagforeninger for piloter i Portugal, Storbritannien, Italien og snart Spanien viser de fremskridt, vi har med indgåelsen af aftaler med fagforeninger for vores folk på vores større EU-markeder.

Den seneste bølge af luftfartsselskaber, som er gået ned i Europa, herunder Primera Air, Cobalt, Air Azur og Small Planet (i Tyskland), samt lukninger/nedskæringer af baser, der er annonceret af mange af Europas store flyselskaber som reaktion på højere oliepriser og lavere flypriser har givet en betydelig stimulans til disse fagforeningsforhandlinger i løbet af de seneste uger. Ryanairs piloter og kabinepersonale anerkender, at de har en bedre løn, bedre arbejdsplaner og betydelig bedre jobsikkerhed end deres kollegaer hos mange andre europæiske luftfartsselskaber, og for vores del anerkender vi og arbejder sammen med fagforeninger for at indgå aftaler, der omfatter de vigtigste punkter for vores piloter og kabinepersonale på alle vores store EU-markeder.

Jeg forventer, at disse aftaler i Spanien, og især i Portugal, vil opfordre kabinepersonale i begge disse lande til at fjerne konkurrenternes medarbejdere (som har blokeret fremskridt) og hurtigt indgå aftaler for kabinepersonale i disse lande, da det er, hvad vores portugisiske og spanske kabinepersonale kræver nu.”