Ryanair Non-Priority klanten moeten de 2e (grotere) tas in het ruim plaatsen vanaf 15 januari (gratis)

08 Jan 2018

Ryanair, Europa’s Nr.1 Airline, vandaag (8 januari), herinnerde klanten aan zijn nieuwe bagagebeleid, als onderdeel van zijn programma “Always Getting Better”. Ryanair heeft nieuwe gereduceerde tarieven voor ingecheckte bagages geïntroduceerd (en meer ingecheckte bagages) om meer klanten aan te moedigen om in te checken en het aantal klanten met 2 bagages aan de gates te verminderen. Omdat te veel klanten gebruikmaakten van de verbeterde 2 gratis handbagage-service van Ryanair en met hoge bezettingsgraad (95% in december), is er niet genoeg ruimte voor de overheadcabine voor dit volume handbagages, wat instap-/vluchtvertragingen veroorzaakt.

Om meer klanten aan te moedigen om een aantal bagages in te checken en het volume van handbagages te verminderen, heeft Ryanair op de volgende vluchten wijzigingen in het bagagebeleid geïntroduceerd:

  • De incheckbagage is verhoogd van 15 kg naar 20 kg voor alle tassen
  • Het tarief voor de standaard incheckbagage is verlaagd van €/£ 35 naar €/£ 25 voor deze 20kg-bagage
  • Alleen klanten met Priority Boarding (inclusief Plus, Flexi Plus & Family Plus) mogen vanaf 15 januari 2018 twee handbagages meenemen in het vliegtuig *
  • Alle andere (dwz non-priority) klanten mogen slechts één kleinere handbagage aan boord van het vliegtuig meenemen, terwijl hun tweede (grotere) bagage bij de gate (gratis) in het ruim moet worden geplaatst vanaf 15 januari 2018.

Ryanair’s Kenny Jacobs zei:

“We herinneren onze klanten eraan dat vanaf maandag (15 januari 2018) alleen klanten met Priority Boarding twee handbagages in het vliegtuig mogen meenemen. Alle andere klanten mogen één kleinere handbagage aan boord meenemen, terwijl hun tweede (grotere) bagage bij de gate (gratis) in het ruim wordt geplaatst.

Dit versnelt het instappen van vluchten en elimineert vertragingen bij vluchten, naast ons nieuwe beleid voor ingecheckte bagages, dat onze klanten lagere bagagekosten biedt voor een 33% hogere toegestane bagagelimiet. “

* Priority Boarding kan worden gekocht voor slechts €/£ 5 op het moment van boeking of toegevoegd aan een boeking voor €/£ 6 tot twee uur (op Ryanair.com) en 30 minuten (op Ryanair-app) voorafgaand aan de geplande vertrektijd .