Ryanair Anerkender Fagforeningen Ver.Di For Tysk Kabinepersonale

19 Jul 2018

Mere End 60% Af Kabinepersonalet Er Nu Dækket Af Anerkendelsesaftaler

Ryanair har i dag (d.19. juli) meddelt, at flyselskabet har underskrevet sin tredje anerkendelsesaftale for kabinepersonale, denne gang med fagforeningen Ver.di. Ver.di vil nu være det repræsentative organ for al direkte ansatte kabinepersonale, som arbejder på Ryanair fly i Tyskland.

Denne anerkendelsesaftale for kabinepersonalet kommer efter omfattende forhandlinger med Ver.di og dækker det tyske marked. Ryanair ser frem til at arbejde med Ver.di og dets Ryanair (Cabin Crew) Company Council for at indgå en tidlig overenskomst for Ryanairs direkte ansatte kabinepersonale, der er baseret i Tyskland. Denne aftale følger Ryanairs første anerkendelsesaftale for kabinepersonale med de italienske fagforeninger ANPAC/ANPAV og anden anerkendelsesaftale med fagforeningen UNITE i Storbritannien.

Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson sagde:

“Vi er glade for at underskrive denne anerkendelsesaftale for kabinepersonalet med Ver.di i Tyskland. Dette er et yderligere tegn på det fremskridt, som Ryanair gør med fagforeninger, siden vi i december 2017 tog beslutningen om at anerkende fagforeninger, og nu er mere end 60% af vores kabinepersonale omfattet af anerkendelsesaftaler.

Vi håber på at kunne lande flere aftaler over de kommende uger i de lande, hvor fagforeninger har haft en praktisk og positiv tilgang til disse forhandlinger. Som dette voksende antal af anerkendelsesaftaler bekræfter, gør vi fremskridt og konfronterer de skeptikere som hævdede, at vores beslutning i december 2017 ikke var ægte og oprigtig. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med Ver.di og deres Company Council for at forhandle en overenskomst for vores direkte tysk ansatte kabinepersonale.”