Νεα Ανακοινωση Της Ryanair Για Τις Ακυρωσεις Πτησεων

21 Sep 2017

Η Ryanair, ανακοίνωσε σήμερα (Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου), τα τελευταία νέα σχετικά με τις ακυρώσεις των 2,100 από τις 103,000 πτήσεις της για το διάστημα των επόμενων 6 εβδομάδων:

– Οι 315,000 πελάτες έλαβαν ειδοποίηση μέσω email τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου με πληροφορίες για τις αλλαγές στις πτήσεις τους και εναλλακτικές πτήσεις που θα τους εξυπηρετούσαν, αποζημιώσεις και ενημερώσεις σύμφωνα με τον EU261. (Ο αριθμός είναι χαμηλότερος από τον αρχική εκτίμηση των 390,000 καθώς οι κρατήσεις το Σεπτέμβριο άγγιξαν το 90% αλλά τον Οκτώβριο το 70%)

– Μέχρι το τέλος της εργάσιμης ημέρας, Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, η Ryanair αναμένει να εξυπηρετήσει 175,000 επιβάτες μέσω άλλων πτήσεων της, δηλαδή πάνω από το 55% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις.

– Μέχρι το τέλος της εργάσιμης ημέρας, Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, θα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 63,000 αποζημιώσεις πτήσεων (πάνω από το 20% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις)

– Η εταιρία έχει προσλάβει επιπλέον προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών για να απαντήσει στα αιτήματα για αλλαγές πτήσεων και για αποζημιώσεις.

– Η Ryanair εκτιμά πως θα απαντήσει σε πάνω από 300,000 αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών προσφέροντας εναλλακτικά δρομολόγια και αποζημιώσεις (πάνω από 95% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις) μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δηλαδή εντός 6 ημερών αφότου οι επιβάτες ενημερώθηκαν για τις ακυρώσεις των πτήσεων.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

“ Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη από όλους τους πελάτες μας που οι πτήσεις τους ακυρώθηκαν κατά το διάστημα των 6 εβδομάδων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ δουλεύουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε το συγκεκριμένο λάθος.

Έχουμε προσλάβει επιπλέον προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών για να επισπεύσουμε τη διαδικασία αποκατάστασης όλων των επιβατών προσφέροντας εναλλακτικές πτήσεις ή αποζημιώσεις. Αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης διαδικασίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων απαντώνται online, καθώς το τηλεφωνικό κέντρο και οι γραμμές επικοινωνίας μέσω chat είναι υπερβολικά απασχολημένες, οπότε και ζητούμε από τους πελάτες μας να έχουν λίγο υπομονή καθώς προσπαθούμε να απαντήσουμε στα αιτήματά τους όσο πιο άμεσα μπορούμε και να λύσουμε όλα τα προβλήματα που δημιουργήσαμε, για τα οποία ζητούμε και πάλι ειλικρινά συγνώμη. ”